Home    Over Christie    Algemeen    Behandelingen    Links    Contact        

     concept
     certificering
     organisaties
     opleiding
     workshops
     conferenties
     samenwerking
     referenties
     klanten

IAED gecertificeerd

Sinds juni 2006 ben ik gecertificeerd bij de IAED. Om wat duidelijkheid te geven wat dit nu inhoudt zal ik uitleggen hoe deze organisatie werkt.

Bij de IAED wordt 1 a 2 keer per jaar een examen afgenomen. Om hier aan mee te kunnen doen moet je in staat zijn om een paardenmond uit te balanceren. Je werk moet gesponserd/ondersteund worden door iemand die bij de IAED gecertificeerd is. Deze sponsor beoordeelt eerst het werk en als hij/zij vindt dat het goed genoeg is kan je voorgedragen worden voor een examen. Het examen bestaat uit 2 dagen. De eerste dag is theorie examen, als je hier voor geslaagd bent mag je door voor het praktijk examen. Het praktijk examen is op een levend paard en word door 4 verschillende examinatoren beoordeeld.

Na het behalen van het basiscertificaat is er ook de mogelijkheid om voor het advanced examen te gaan. Dit examen werkt hetzelfde als het basisexamen, alleen uitgebreider en zwaarder. Er moet een scriptie gemaakt worden van een extreem probleem/afwijking bij een paard, welke je in de loop der jaren behandeld hebt. Bij het praktijkexamen zal ook een paard aangeboden worden met een extreme afwijking.

1 keer per jaar wordt er een conferentie gehouden. Deze vindt meestal plaats in Amerika en duurt 3 dagen. Er worden verschillende lezingen gegeven en er is de mogelijkheid om gereedschap te bekijken en aan te schaffen. Door het samenkomen volgen er veel interessante gespreken en antwoorden op vragen.

Als gecertificeerd lid moet je om het jaar naar de conferentiedagen om je certificaat te behouden. Op de website van de IAED is aangegeven wie er gecertificeerd is en wie er lid is.

ga naar de IAED website

 

Certificaat erbij

[ print deze pagina ]