Home    Over Christie    Algemeen    Behandelingen    Links    Contact        

     concept
     certificering
     organisaties
     opleiding
     workshops
     conferenties
     samenwerking
     referenties
     klanten

Organisaties

IGFP  |  AED  | NVVGP

IGFP 

Sinds een aantal jaren ben ik lid van IGFP. Doordat ik veel in Duitsland werkzaam ben kwam ik in aanraking met deze vereniging. De IGFP heeft een vergelijkbaar principe als de IAED. Het examen is open voor iedereen, er is dus geen sponsor nodig. 1 keer per jaar wordt er een conferentie gehouden. Deze is van een hoog nivo er is een Engelse tolk aanwezig.

ga naar de IGFP website

AED 

De AED is één van de grootste scholen ter wereld op het gebied van tandheelkunde. In November 2009 ben ik er een week geweest om een kijkje te nemen hoe het er daar aan toe gaat. Ik mocht meedoen aan de advanced cursus en heb mogen helpen in het scholen van de startende paardentandartsen. Ze hanteren een goed opleidingssysteem. Je kunt verschillende punten halen voor de aantal keren dat je bent geweest. Als je minimaal 4 keer hebt deelgenomen en genoeg punten hebt behaald, mag je examen doen.

Na het behalen van het examen is er ook de mogelijkheid om voor een advanced examen op te gaan. Hierbij moeten er weer een bepaald aantal punten behaald worden voordat dit examen kan worden afgenomen. Voor de gecertificeerde leden is het de bedoeling om eens in de 16 maanden een week terug te komen en te helpen met het opleiden van de nieuwe paardentandartsen. Hierdoor blijf je scherp en wordt jouw werk ook bekeken.


 

 

Dit is één van de ruimtes waarin de paarden worden behandeld.

 

 

 

 

 

Dit is een Clydesdale van meer dan 2 meter die ik mocht behandelen.

 

 

 


amerikaanse mini

 


Hier mocht ik op m'n knieën voor een Amerikaanse mini.

 

 

Ga naar de AED website

terug naar boven

NVVGP

In 2010 is dan eindelijk de vereniging voor gebitsverzorgers in Nederland van start gegaan.

Als bestuurslid ben ik vanaf het begin bij het opzetten van de vereniging betrokken. Eens per jaar is het nu in Nederland mogelijk voor gebitsverzorgers en veeartsen om bij elkaar te komen. Op conferentiedagen zullen er verschillende lezingen gegeven worden en is er de mogelijkheid om van gedachte met elkaar  te wisselen. 

De oprichters van de NVVGP hebben de vereniging opgericht om aandacht te vragen voor de behandeling van het paardengebit

Ga naar de NVVGP website 

terug naar boven

[ print deze pagina ]