Home    Over Christie    Algemeen    Behandelingen    Links    Contact        

     concept
     certificering
     organisaties
     opleiding
     workshops
     conferenties
     samenwerking
     referenties
     klanten

Workshops

2005  |  2006  |  2007 |  2008  |  2009  |  2010

Mei 2005

Workshop Tony Basiel Lingehoeve

Tony Basil is een bekende gebitsverzorger (technician) uit Amerika. Hij is al ongeveer 20 jaar paardentandarts en doet zijn werk heel goed en op hoog nivo. Hij werkt op verschillende universiteiten en klinieken in Amerika. Zijn specialisatie is het trekken van een kies bij het staande paard. Hij heeft hierbij een methode ontwikkeld zodat het paard niet onder narcose hoeft. De kies kan meestal via de mond verwijderd worden met het juiste gereedschap en de juiste techniek. Als de kies er dan nog steeds niet uit kan wordt er een klein gaatje gemaakt in de schedel. De kies wordt er dan met een dunne "staiman pin" uit getikt. Dit gebeurt bij het staande paard.
De workshop ging voornamelijk over het verwijderen van de kies met de "staiman pin".

Samen met een vriendin uit Spanje die veearts is en zich gespecialiseerd heeft in tandheelkunde ben ik naar de workshop gegaan. De dag erna hebben we samen  paarden behandeld en elkaars werk beoordeeld.

 
Gedeelte van de tangen die worden gebruikt voor de extracties.


Tony Basel aan het werk


Mathy die het paard vasthoudt


Jan Broeze met Tony Basel aan het werk.


Mathy de volgende dag met mijn paard Calvin aan het werk.

terug naar boven

Augustus 2006

In Augustus 2006 ben ik naar Duitsland en Tsjechië geweest. Voor de tweede keer kwam Tony Basil naar Europa om een workshop te geven. De eerste dagen waren op de kliniek in Gesserhausen waar Thimo Zwick zijn werkruimte ter beschikking gaf. Er werden verschillende paarden behandeld. Het onderwerp was ook dit keer extractie bij het staande paard. Er werden verschillende technieken behandeld om de kies te verwijderen.
Na 2 dagen zijn we met een kleine groep mensen doorgereden naar Tsjechië. Op de universiteit in Bruno heeft Tony Basil een lezing gehouden. Hierbij werd vooral de basis van gebitsverzorging behandeld. In Tsjechië is gebitsverzorging bij paarden nog niet zo ver ontwikkeld. Het was daarom zeer zeker een goede beweging naar de toekomst om ook in Tjeschie uit te kunnen leggen wat het inhoudt om een paardenmond te balanceren en het belang hiervan. Na de lezing werd er een paard behandeld in de ruimte van de lezing.

Hier liet Tony Basil met electrisch gereedschap zien hoe de behandeling in zijn werk gaat.

terug naar boven

Januari 2008


Workshop met Richard O. Miller

In het prille begin van 2008 had ik het grote genoegen dat mijn leermeester uit Amerika overkwam om een workshop te geven en zijn pupillen aan het werk te zien.
Met een leuke groep van 20 mensen uit verschillende Europese landen hebben we 3 dagen met elkaar doorgebracht. Er waren 4 collega’s uit Denemarken (Mai Nicholaisens IAED/C, Carina Reimer IAED/C, Lalla Zidaric IAED/C en Glenn Espensen), 1 uit Spanje (Matilde Duch IAED/C), 1 uit Zweden (Ulft Beglund IAED/C), 1 uit Hongarije (Tekla Gergely IAED/C) en 7 uit Duitsland (Katharina Ros IAED/C, Antrin Fricke, Martina Himmel-Stuke, Angela Losberg, Nicole Cludius, Martina Kampfer en Nicole Struckmann. Ook waren er nog meer geïnteresseerden die een dag kwamen meekijken. Iedereen heeft verschillende paarden behandeld die door Richard Miller en de andere collega’s werden beoordeeld. Richard Miller zelf heeft ook zijn werk laten zien. Hij is nu 73 en houd zich al 40 jaar met tandheelkunde bezig. In California heeft hij een rijdende kliniek waarmee hij heel California kan bedienen.
Door Katharina en Mai werden ook nog lezingen gegeven waardoor er vaak erg interessante gesprekken volgden.
Het was voor mij een erg leuk weekend, weer heel veel geleerd en bekenden gezien die ik al langere tijd niet meer gezien had.


De hele groep bij elkaar


Richard Miller bekijkt hier het werk van May die achter hem staat.


Hier wordt ook het werk door Richard Miller bekeken.


Katharina die het paard bekijkt met Nicole Struckman naast haar die meekijkt.


Lala en Ulf staan samen te praten over verschillende graden van de kiezen.


May en Katharina die beide een lezing gaven.


Gezellig met ze allen lunchen.

terug naar boven

[ print deze pagina ]