technologie

Baloun® flexisaddle is door de technologie zeer moeilijk om te produceren. Het maken van het zadel bestaat uit meer dan 200 productie-stappen, elke stap heeft 2-3 varianten en het zadel is voor het grootste deel handgemaakt.

Het gewicht van het flexisaddle is ongeveer 3,5 kg en bestaat uit de zadelboom, opgebouwd uit verschillende lamellen, op latex zadelkussens. De nieuwste ontwikkeling zijn zadelkussens met thermo-actieve gel. De paarden reageren heel goed op deze zadelkussens en dit vergroot het (toch al hoge) comfort van de flexisaddles voor paard en ruiter.

Terka-záře-upr-velikost

Het kopijzer is verwisselbaar (maat 1-7), hierdoor kan een zadel aangepast worden voor een ander paard. Dankzij het flexibele karakter van de rest van het zadel zal het zadel zich aan de rest van de rug zelf aan passen. Het aanpassen van het kopijzer kan alleen gedaan worden door een gecertificeerd reseller van Baloun Flexisaddles.

De ophanging van de beugelriemen is zo ontwikkeld dat het gewicht van de ruiter niet enkel wordt opgevangen door het voorste deel van het zadel (zoals bij traditionele zadels). Hierdoor wordt druk op de schouderbladen (en overliggende spieren) voorkomen. De drukverdeling is over de gehele zadelkussens. In de zadels met thermo-actieve gel worden schokken ook extra opgevangen door deze laag.

Verstelbare knie-wrongen maken het mogelijk de perfecte zit en houding te creëren voor de ruiter.

De flexisaddles worden gemaakt van goede kwaliteit leer en er zijn verschillende mogelijkheden om het zadel naar Uw wens aan te passen. Denk hierbij aan verschillende kleuren, designs of bijvoorbeeld een anti-slip afwerking.

De gehele productie van de flexisaddles en bijbehorende producten wordt uit gevoerd in de eigen werkplaats van Baloun Flexisaddles, hierdoor staan zij garant voor een constante kwaliteitscontrole van de producten .

Alleen met het gebruik van de originele accessoires van Baloun wordt het functioneren van het Flexisaddle-systeem gegarandeerd.

ALS HET FLEXISADDLE NIET GEBRUIKT WORDT MET DE ORIGINELE ACCESOIRES (SINGEL, BEUGELRIEMEN, CORRECT TYPE ZADELDEKJE), DAN KUNNEN WE HET CORRECT FUNCTIONEREN VAN HET FLEXISADDLE BALOUN NIET GARANDEREN EN ZIJN WIJ NIET AANSPRAKELIJK VOOR EVENTUELE SCHADE. IN EEN DERGELIJK GEVAL ACCEPTEREN WIJ GEEN ENKELE CLAIM BETREFFENDE HET FUNCTIONEREN VAN HET FLEXISADDLE.

Robert Baloun