VPGC

De zadels worden aangemeten door VPGC. Binnen het team van VPGC hebben Aldo Doveren en Christie Dreessen de cursus gevolgd in Tjechie bij de familie Baloun. Ze waren al langere tijd nieuwsgierig naar het zadel niet alleen voor hun patiente, maar ook voor hun eigen paarden. De nieuwsgierigheid werd groter toen ze een tweedehands Baloun zadel hadden aangeschaft van 9 jaar oud. Met dit zadel werd ineens ieder paard gereden en lieten de paarden ook direct verschil zien. De ruiters waren gelijk enthousiast en voelden meer connectie het het paard. 

Bij VPGC worden er verschillende diensten aangeboden. De focus ligt op het gebit van het paard en de biomechanica erom heen. Oorzaak van kreupelheden hoort hier bijvoorbeeld ook bij, maar er kan ook gekeken worden naar de optoming van het hoofd. 

Een niet goed passend bit en/of hoofdstel zal zeker storing geven in het rijden. Zo zien we ook vaak dat het zadel een terug komend probleem kan blijven. Baloun flexisaddle geeft hier de mogelijkheid om een alternatief voor de paarden en ruiter rug te bieden die uniek is.